Focal, opgericht in 1979 in Saint-Étienne, Frankrijk, is uitgegroeid tot een wereldleider in hoogwaardige akoestische apparatuur. Het bedrijf combineert geavanceerde technologie, vakmanschap en het gebruik van hoogwaardige materialen om unieke producten te creëren, zoals luidsprekers, hoofdtelefoons, en Home Cinema-systemen. Deze producten zijn ontworpen om de luisterervaring te verbeteren en de authenticiteit van muziek te behouden, waarbij elke innovatie is gericht op het opwekken van emoties en het bieden van een uitzonderlijke geluidskwaliteit. Focal streeft ernaar de grenzen van geluidsreproductie voortdurend te verleggen, wat resulteert in producten die zowel technisch geavanceerd als esthetisch verfijnd zijn.

Met meer dan 40 jaar ervaring blijft Focal trouw aan zijn Franse vakmanschap en toewijding aan innovatie. De producten worden in Frankrijk vervaardigd, voornamelijk in de werkplaatsen in Saint-Étienne en Bourbon-Lancy, en profiteren van exclusieve technologieën en patenten die in eigen huis zijn ontwikkeld. Deze focus op kwaliteit en detail heeft Focal wereldwijd erkenning opgeleverd als een symbool van Franse luxe. Het bedrijf blijft een belangrijke speler op de wereldwijde audiomarkt, waarbij het zijn positie versterkt door producten te leveren die muzikaliteit en dynamiek combineren en door de luisterervaring naar een hoger niveau te tillen.

Vanaf de oprichting is Omera al dealer van Focal. Destijds verkochten wij met veel plezier de Chorus, Aria en Electra lijn. Stuk voor stuk top speakers. Focal is dan ook een speaker fabrikant van absolute wereldklasse. Dit zie en hoor je terug. Focal heeft een overzichtelijk lijn-up. Deze start met de Theva en de Vestia en loopt door naar de kortgeleden gelanceerde Aria EVO X, een fantastisch opvolger. Daaropvolgend de Kanta en Sopra en tot slot de nieuwe Utopia III EVO. Focal heeft werkelijk voor elk systeem een passende speaker en brengt uw muziekbeleving naar grootse hoogten. 

Alle producten van Focal