Rega is een oer-Brits Hi-Fi merk dat zich sinds de oprichting in 1973 vooral richtte op draaitafels, luidsprekers en versterkers. Vanuit de eigen fabrieken in Southend-on-Sea exporteert het bedrijf naar meer dan 50 landen en produceert het gemiddeld 3.500 draaitafels per maand, Al ruim een halve eeuw staat Rega bekend om zijn uitstekende bouwkwaliteit, lange levensduur en verbazingwekkende prijs/kwaliteitverhouding.

Rega heeft in de afgelopen decennia enkele mijlpalen uit de HiFi-geschiedenis op zijn conduitestaat gezet. Wat te denken van de Rega Naiad, volgens velen de beste draaitafel ooit gemaakt? Want we hebben het hier over een extreem product dat bovendien extreem zeldzaam is: Rega gaat er maar vijftig maken. Voor de goede orde: Omera gaat de Naiad níetverkopen, wij schatten in dat we niet veel klanten hebben die tegen de vijftigduizend euro
kunnen of willen neertellen voor een draaitafel. Waar wij dit dan toch vertellen? De Naiad ishét bewijs van wat Rega allemaal kan. En die kennis en kunde vindt u overal in hun productenlijn terug, óók in de (zeer) betaalbare producten van dit Britse kwaliteitsmerk.

Wat ons altijd weer in het bijzonder treft aan de producten van Rega – naast de aantrekkelijke vormgeving en de andere genoemde eigenschappen, is de bouwkwaliteit. Al een halve eeuw lang maken de Britten een punt van het gebruik van precies de juiste materialen; lichtgewicht en maximaal stijf. Dat vertaalt zich in duurzaamheid, algehele kwaliteitsbeleving en uiteindelijk, zeer belangrijk: goed geluid! Een paar voorbeelden. De Rega Planar 1 plus is een prachtige platenspeler, de Rega Elicit MK5 een zeer goedklinkende versterker/DAC, helemaal van deze tijd! Daartegenover staat dan de AETHOS, een veel traditionelere, puur analoge versterker. Maar wat een kracht, wat een rust! Heerlijke versterker, wat ons betreft. En dan zijn daar nog de phono voorversterkers van Rega– stuk voor stuk juweeltjes binnen hun prijsklasse!

Alle producten van Rega